Köpvillkor Design by Mowitz e-handel

1. Betalning
I kassan kan du välja mellan betalsätten faktura, delbetalning, kortbetalning eller direktbetalning. Alla betalningssätt hanteras av Klarna. Design by Mowitz garanterar att de betalningsalternativ som erbjuds på designbymowitz.se är säkra. Design by Mowitz erbjuder en säker kortbetalning med VISA och MasterCard i samarbete med Klarna.


2. Priser
Debiterade priser är inklusive moms. Eventuella prisförändringar efter att din beställning är gjord påverkar inte din order, utan det är köptillfällets priser som gäller.


3. Frakt
Fraktkostnad för ditt köp finner du i varukorgen. Om du som konsument utövar din ångerrätt och vill frånträda ditt köp skall Design by Mowitz snarast och senast inom 30 dagar betala tillbaka vad du som konsument har betalat för din vara. Design by Mowitz återbetalningsskyldighet gäller inte kostnader för frakt. Observera att det är du som kund som står för kostnaden för att returnera varan/varorna. Däremot är vi gärna behjälpliga med returfrakt mot förskottsbetalning så att du som vår kund kan åtnjuta våra avtalspriser.


4. Leverans
Vi eftersträvar att du skall ha dina varor inom 10 arbetsdagar (oftast tar det 3-5 arbetsdagar). I regel levereras din order till ditt närmaste utlämningsställe för DB Schenker.

Avisering
Vid köp av webbvaror aviseras du via sms.

För varor som ej kan skickas till ombud gäller följande:
Körbar väg och avlastning
För alla leveranser gäller transport fram till adressen på körbar väg. För palleverans med budbil, som har bakgavellift, krävs att avlastningsområdet är snöfritt och har betong eller asfaltbeläggning då avlastning sker med handtruck. Om sådant område saknas kan lossning ej ske och kund får då antingen själv ombesörja hemleverans eller via Design by Mowitz köpa en ny leverans.

Speditören bär inte upp gods i lägenhetshus eller dyl. utan levererar till porten. Kunden ansvarar själv för att transportera godset från porten och upp till lägenheten. Endast en avlastningsplats ingår. Vid avlastning måste varorna inspekteras av mottagare samt kvitteras. Fraktbolag ställer ej av gods utan kvittens av kund eller annan ansvarig mottagare. Observera att vid leverans av fryskänsliga produkter är det extra viktigt att mottagaren tar emot godset och ställer in varorna i ett uppvärmt utrymme för att garantierna på varorna ska gälla. Det går att ange flera mottagare, till varje mottagare behöver vi ett telefonnummer. Om du inte är anträffbar vid avlastning av din beställning debiteras du för de kostnader som uppstår.

Leverans till öar
Design by Mowitz levererar ej till öar som saknar vägverkets bilfärjeförbindelse. I de fallen kan Design by Mowitz endast leverera till närmsta kaj/hamn. Kunden ansvarar själv för transport resterande sträcka.

Ej uthämtad beställning
Om du inte tar emot leveransen från Design by Mowitz eller inte hämtar ut din vara vid speditörens uthämtningscentral inom 14 dagar, kommer leveransen att returneras. Du som kund är då skyldig att stå för returfrakten.

Leveransförseningar

Om leveransförseningar uppkommer tar vi kontakt med dig direkt och informerar om en ny uppskattad leveranstid.

Hämta i butik

Du måste visa upp giltig legitimation i butiken för att lösa ut din order. Vid ombud ska budet uppvisa sitt och din legitimation.


5. Transportskador eller ej komplett leverans
Eventuella skador under transporten hem till dig står Design by Mowitz för. Om du vid mottagandet mot förmodan skulle upptäcka att försändelsen är transportskadad, skall du genast på plats anmäla detta till speditören genom att anteckna detta på fraktsedeln samt kontakta oss på telefonnummer 070-8339200 eller info@designbymowitz.se Kontrollera även att antalet gods stämmer med din beställning och anmäl eventuell avvikelse direkt till speditör och anteckna detta på fraktsedeln. Om speditören inte tar på sig skadeansvar, skall du kontakta oss omedelbart.


6. Avtal
Försäljning sker endast till myndig person över 18 år. När du lagt din beställning träffas avtal om köp mellan dig och Design by Mowitz. En bekräftelse skickas ut som e-post till den e-postadress som du angivit vid beställningen. Om felaktigheter i leveranstid eller andra omständigheter skulle infinna sig, så förbehåller sig Design by Mowitz rätten att ändra detta i efterhand. Vid dessa tillfällen så kontaktas alltid kunden och informeras om detta. Kunden har då sin fulla rätt att antingen ändra eller annullera sin beställning.


7. Garantier
På Design by Mowitz e-handel gäller samma garantier som vid köp i butik.


8. Ångerrätt
Design by Mowitz tillämpar Distans- och Hemförsäljninglagen samt Konsumentköplagen. Enligt Distans- och Hemförsäljninglagen har kunden alltid rätt att ångra sitt köp inom 14 dagar från mottagandet av varan eller beställning av en tjänst utan att behöva uppge någon speciell anledning. Vid påbörjad konsumtion av tjänst, exempelvis att hantverkare påbörjat utförandet, gäller inte ångerrätten. Du har som kund rätt att undersöka varan. Vid åberopande av ångerrätt och öppet köp står du som kund för returfrakten till oss.

Ångerrätten gäller inte för sk. tillverkningsvaror, som tillverkas efter din beställning.

Vid åberopande av ångerrätt och öppet köp gäller följande:
Meddela Design by Mowitz inom 14 dagar och returnera beställningen snarast, dock senast 12 dagar efter att du meddelat oss att du vill returnera varan. Om varan som returneras är använd, förstörd eller skadad på något sätt, måste du som kund ersätta Design by Mowitz för den värdeminskning som uppkommit. Varan ska vara komplett och helst återsändas i sin originalförpackning. Du har alltid möjlighet att returnera dina varor i butik. Kontakta då oss för att komma överens om tid. Du når oss antingen på tfn 070-8339200 alt e-post info@designbymowitz.se.


9. Reklamation
Om köparen visar att kvaliteten på levererat gods är felaktig i något hänseende, förbinder sig Design by Mowitz att i första hand byta ut sådant gods eller i andra hand kreditera kunden med motsvarande belopp. Kunden returnerar det felaktiga godset till Design by Mowitz. Några andra anspråk på ersättning än direkta fel på produkten, beaktas inte. Den reklamerade produkten och dess emballage får varken användas, flyttas eller slängas under ärendets utredning. Vid godkänd reklamation har Design by Mowitz äganderätt till godset. Vi ber dig kontakta oss på tfn 070-8339200 eller e-post info@designbymowitz.se om ni önskar att genomföra en reklamation.


10. Ersättningsvara
Skulle någon av de levererade varorna vara felaktiga ber vi dig kontakta oss så snart som möjligt så att vi kan skicka rätt vara.


11. Sekretess och säkerhet
I samband med registrering och beställning så uppger du dina personuppgifter såsom namn, adress, e-post och telefonnummer. Detta innebär att du godkänner att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja våra åtaganden gentemot dig.


12. PUL (Personuppgiftslagen)
Enligt personuppgiftslagen (1998:2004) får ingen registrering av personuppgifter ske utan personens medgivande. När du genomför ett köp i vår webshop eller när du registrerar dig som kund hos Design by Mowitz godkänner du att vi lagrar de uppgifter vi behöver för att kunna fullfölja din beställning. Du har rätt att ta del av dina personuppgifter som finns registrerade hos oss. Om de registrerade uppgifterna är felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta har du rätt att begära att uppgifterna ska rättas eller raderas.